Recept voor Stroopwafeltaart

Benodigdheden:

3 eieren

35 gram bloem

350 ml volle melk

65 gram suiker

16 roomboter ministroopwafels ( zakje 200 gram)

6 stroopwafels

16 gram vanillesuiker

40 gram boter

500 ml slagroom

100 gram karamelschenkstroop

 

Bereiden:

1. splits de eieren. Klop de bloem met de eidooiers in een grote kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Breng in een steelpan de melk aan de kook. Schenk al roerend beetje bij beetje bij het eimengsel. Giet het mengsel in de steelpan en breng al roerend aan de kook doe dat 3 min op laag vuur doorkoken. Voeg de suiker toe en roer het tot deze is opgelost. Giet het mengsel in een lage schaal en laat afkoelen.

 

2. Vet ondertussen de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Snijd 1/4 van de onderkant van de ministroopwafel en houd de rest apart. Zet de ministroopwafels met de snijkant naar onderen rechtop tegen de rand van de springvorm. Snijd de stroopwafels grof. Verkruimel in de keukenmachine de overgebleven stukjes ministroopwafel en de grofgesneden stroopwafels. Smelt de boter in een steelpan en meng het door de koelkruimels.

 

3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het aan met de dolle kant van een lepel. Zet de vorm 20 min in de koelkast om de boden te laten opstijven. Verdeel 5 el banketbakkersroom over de taartbodem en zet de springvorm weer terug in de koelkast.

 

4. Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf met de vanillesuiker. vul de spuitzak met de hele van de slagroom en leg deze in de koelkast. Spatel de rest van de slagroom door de rest van de banketbakkersroom. Schep in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Verdeel de karamelsaus over de boven kant van de taart. Spuit voor het serveren met de spuitzak toefjes slagroom langs de rand van de taart.