Recept voor spaghetti met zeevruchten

Benodigdheden voor 4 personen:

250 g gemengde zeevruchten (diepvries)

200 g spaghetti

3 tenen knoflook

5 eetlepels olijfolie

100 g rivierkreeftjes

1/2 theelepel gemalen chilipeper1 citroen

2 eetlepels olijfolie extra vierge

 

Bereiden:

1. Laat de gemengde zeevruchten ontdooien. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook 2 min. Voeg de zeevruchten toe en bak nog 1 min. Doe de rivierkreetjes erbij en bak nog 1 min. Breng op smaak met de chilipeper en zout. 

 

2. Snijd de citroen in kwarten. Schep de pasta door de zeevruchten. Voor meer smaak kan je de pasta bestrooien met peterselie en serveer dat dan met een citroen. Besprenkel naar smaak met de olijfolie extra vierge. 

 

variatietip:

Voor een complete maaltijd kun je deze pasta serveren met de aubergine met munt.